Advert
Advert
Advert

DOKAP'tan bölge arıcılarına seminer

Kalkınma Bakanlığı’na bağlı DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce tarafından, Trabzon’da düzenlenen “Sağlıklı, Verimli Üretim, Karlı Pazarlama, Mutlu Üretici” Seminerine, Rize, Trabzon, Artvin, Giresun, Ordu, Bayburt ve Gümüşhane illerinden sertifikalı arıcılar katıldı.

DOKAP'tan bölge arıcılarına seminer
DOKAP'tan bölge arıcılarına seminer admin

Seminerde konuşan, Dokap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, “Dokap İdaresi olarak, Bölgemizde Arıcılık sektörüne büyük önem vermekteyiz. Bugüne kadar Dokap Bölgemize bağlı 8 ilimizde sertifikalı arıcılık yapan 1000’ın üzerinde arıcımıza eğitim verdik. Arıcılarımıza önemli imkanlar getiren yeni projelerimizi de kademe, kademe hayata geçirmek suretiyle bundan böyle daha yoğun bir programla bu eğitimlerimizi tüm illerimizde yaygınlaştırarak vermeye devam edeceğiz. Arıcılık eğitimlerimizi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan sız arıcılarımızın her yeni imkan ve uygulamalarımızla destekleyeceğiz. Bu yeni projeler sayesinde, Doğu Karadeniz bölgemizdeki siz arıcılarımızın üretmiş oldukları balların, polenlerin ve diğer ürünlerin AB standartlarında üretilmesi ve sınıflandırılması çalışmalarına başlayacağız.” diye açıkladı.

Seminerde, Trabzon Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Zekeriya Aydın, Anadolu Kalkınma A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Rahim Yeni, Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Bahri yılmaz, Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzmanı Funda Yılmaz, Kanatlılar ve Küçük Evciller Daire Başkanı Hakan Öztürk, Dokap Proje Müdürü Derya Bacaksız, Dokap Birim sorumlusu Şeref Demir, KTÜ Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Sevgi Kolaylı, Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Halil Yeninar, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim görevlisi Doç.Dr. Necati Muz, 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. Murat Emir, Samsun gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğünden Dr. Ali Korkmaz konularıyla ilgili arıcılara hitap ederek, programın sonunda arıcıların sorunlarınıcevaplandırdılar.

Arıcılık Seminerine, Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Günbay, Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman, Çaykur Çay Tarım Dairesi Başkanlığı Organik Tarım Şube Müdür Semih Mercan, S.S. Anzer Ballıköy Tarımsal Kooperatifi Başkanı Osman Çivelek ve Dokap’ın sorumluluk bölgesi olan, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Samsun illerinden onlarca Arıcılık Kooperatifi başkanı ve bu illerde görev yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinin Şube Müdürleri katıldılar.

Haber: Bayram Ali Kavalcı
dokap rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!